Jdi na obsah Jdi na menu
 


PRAŽSKÁ KONFERENCE A XIV.MIMOŘÁDNÝ VALNÝ SJEZD

Vážené kolegyně, Vážení kolegové členové strany a delegáti , příznivci naší strany .

Jak víte, tak Mimořádný sjezd byl po několikáté odložen. Na stránkách Národních listů jsem vydal komuniké o přípravě Pražské konference a samozřejmě sjezdu. Ten se bude konat asi koncem února poté, co schválíme dodatky ke Stanovám a Programu strany .

     Moderní politická síla, nezatížená stranickými sekretariáty, působící ze svobodné vůle občanů dává prostor i těm, kteří nechtějí být v žádné politické straně zesílením působnosti zájmových klubů. Podle reálného stavu musíme jednak připravit podmínky pro stranický parlament a to je Generální rada ( dříve Výkonná rada ), provést zcela zodpovědně a kolektivně úpravu Stanov, které čekají na schválení. Lze to poté, co definitivně jezd schválí mé nové spolupracovníky ve vedení strany .

     Především je nutné abychom nejprve obnovili funkčnost organizace podle Zemského- kantonálního systému, dále ustavili profesní kluby podle míry naléhavosti oborů činnosti , míře krize v zemi a nutnosti vytvořit pevně Český národní kapitál. ( Akceschopnost našich podnikatelů a živnostníků) .Jak víte, Živnostenské strany vytvořené do r.1992 i díky diletantismu pana Rudolfa Baránka a spol. zcela zkrachovaly, přes to, že N D S velkou měrou jim připěla k 3:45 % hlasů, z čehož díky zlodějnám na Rašínově nábřeží tehdy nedostala ani korunu na další volby! Dalším faktorem byl rozpad tradičních stran Republikánů, agrárních stran a jejich řevnivost. Po zralé úvaze a ve stavu, kdy naši podnikatelé nemohou se hnout z místa, jsou šikanováni úřady, výkazy a hrozbou konkurzů, musíme se ujmout profesních společenstev.

     Není přeci únosné, aby náš téměř vyhubený střední stav posluhoval jako "štafáž " či otroci různým řetězcům a korporacím, které obsadily trh a konkurence vyhubila český průmysl do kořene ! Protože se zastáváme 600000 nezaměstnaných lidí v produktivním věku, často odborníků ve svém oboru, je nutné, aby vytvořili s podnikateli profesní kluby. Profesor dr. Ing. Milan Zelený , pokračovatel moderního Batismu hlásá nutnost spolupráce podnikatele, manažera a zaměstnance jako základ prosperity podniku. bez zručného dělníka, řemeslníka, kvalitního manažera a zaměstnance se náš průmysl a obchodní sféra jednoznačně neobejde.

     Naši přátelé a krajané, které vypudil komunistický režim jen kroutí hlavami, co se to tu po roce 1989 vlastně stalo a kdo tu vládne!Máme přitom v podnikatelských kruzích řadu schopných lidí , kteří vyznávají baťův pohled na zaměstnanost.Tomáš Baťa řekl s Janem Baťou v roce 1930 : Krize? To slovo musí vymizet z československého slovníku ! Totéž dnes profesor Zelený vmetl v TV Švejnarovi : " Slovo krize je jen umělý výtvor těch, kteří parazitují na podnikání tím, že stát zachraňuje bankéřské lobby či zájmové skupiny."

----------------------

Protože to podstatné jsem vyslovil na stránkách Národních listů Internet, nutno podotknout, že naše strana bude hledat řešení krize, které jak politicky tak hospodářsky kulminuje a nijak jsme se "ode dna" neodrazili, jak tvrdí stoupenci vlády. Samozřejmě, naše strana pro ozdravení české země bude hledat a má spojence. Nebráníme se ani dialogu s rozumnými lidmi vládních stran, pokud oni zavrhnou zločinné metody okrádání prostých občanů, matek a dětí, bezbranných invalidů, pokud lidé, kteří nikoliv svou vinou jsou na ulici a lidí bez práce !  Kompromis v tomto ohledu není přípustný.

    Na podkladě mnoha zrad volebních programů, naše strana půjde s reálným programem systémových změn tak, aby netrpěli ti, kteří se nemohou bránit a jsou sociálně slabí. Produktivním podnikatelům otevíráme dveře Podnikatelským klubem. A občanům možnost mluvit do toho referendy . Konání Pražské konference přeji zdar dne 5.2.2011 místo data sjezdu a v rámci XIV VS pak sněmy Čech a Moravy jako klubů. Tím splníme hlavní směr naší obrody a to je územní princip v souladu se zájmy různých skupin občanů.

 

            V Praze dne 27. 1. 11

        Váš Jan Valenta, předseda strany

 

Náhledy fotografií ze složky FOTODOKUMENTACE-LOGO


 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář