Jdi na obsah Jdi na menu
 


MIMOŘÁDNĚ HODNOCENÍ ČESKOSLOVENSKÉHO SNĚMU

2. 3. 2015

NÁRODNÍ LISTY – NÁRODNÍ MYŠLENKA- fejetony- úvodníky

a komentáře

 

www.narodnilisty.estranky.cz, narodnimyslenka.estranky.cz, nds.estranky.cz, almanach-lumir.estranky.cz, narodnilisty.dnes.blog.cz

cesko-slovensky-zemsky-snem.estranky.cz

 

PŮVODNÍ TISKOVÁ ZPRÁVA KLUBU NÁRODNÍCH LISTŮ

K ČESKO-SLOVENSKÉMU SNĚMU V HODONÍNĚ DNE 28.2.2015

(redakce NL dne 2.3.2015 )

Pracovní skupina redakce Klubů Národních listů vydává komuniké NDS a redakce ke konání Česko-Slovenského národního sněmu :

 

Dne 28.2.2015 se uskutečnil Česko-Slovenský Národní sněm v Hodoníně , Moravskoslezská země ( pozn. Neuznáváme krajský systém zpětně od roku 1949 až...) . Podle odhadu se sněmu zúčastnilo asi 128 až 135 občanů ČR a SR.

Z jednání, kde vystoupil i předseda NDS ( ČSND) Jan Valenta, vyplynul fakt, že ČESKOSLOVENSKÁ FEDERACE byla k 13.11.1992 , míněno Ústavní zákon o rozdělení ČS federace bylo nezákonné, vlastizrádné a v rozporu s Ústavním zákonem . Pan Valenta citoval : Podle Ústavního zákona Sb.1968 nesmí být o rozdělení státu hlasováno dvakrát v jednom roce a ani podle Jednacího řádu SN a SL FS ČSFR dvakrát v jednom dni. Poslanci, hlasující hrubě porušili tuto Ústavu a ani nezvolili od června 1992, kdy se konaly volby obou komor FS prezidenta ČS federace....( Za Českou zemi)

Dagmar Tonková, mluvčí Občianského tribunálu Slovenské země jednoznačně uvedla protiprávnost Usnesení Národnej rady SVK v r. 1992 o rozdělení federace a přijetí Ústavy SVK ! Tato sněmovna neměla k tomu mandát !

Zdeněk Škromach , senátor za ČSSD obhajoval politiku této strany a uvedl že 7-8 poslanců FS za ČSSD si můžeme najít na internetu jak hlasovali . Uvádíme pouze, že pan senátor čelil nejvíce dotazů občanů obou republik.

Zdenek Ponnert ( SK DE Země česká ) obhajoval referendum svého pojetí oproti prý „populismu“, který byl přednesen v otázce referend. Považujeme jeho vstupy za vcelku umírněnější a bez větších excesů jako v minulosti .

Nejvíce ze Slovenské země zaujal emotivní projev zraněného Milana Laurince v otázce genocidy a porušování lidských práv .

Další velmi dojemné bylo vystoupení nejmladšího účastníka ( asi 20 r.) těžce nemocného leukemií ( neuvádíme z lidských důvodů jméno ) Moravskoslezská země

a slovenského horníka, dále velmi moudře mluvil i pan Ján Bošanský ( ČSNTV- Občianská televízia).

Závěr byl již s přesahem určené doby a žel někteří řečníci nedodrželi dohodnutý

počet určených pro co nejširší spektrum názorů. Tím se stalo, že organizátorka akce musela doplácen pronájem sálu !

Co je podstatné : Závěry ČSN sněmu jsou v tuto dobu zpracovávány a veřejnost bude s nimi seznámena poté, co dokument bude předán prezidentu ČR Ing. Miloši Zemanovi dne 7.3.2015. Na zpracování pracují expertní skupiny organizátorů sněmu.

 

JEDINÁ NDS BYLA Z POLITICKÉHO SPEKTRA ZASTOUPENA A ŽEL NEPŘIJELY NĚKTERÉ OPOZIČNÍ STRANY A HNUTÍ .ÚČAST PANA ŠKROMACHA OZNAČUJEME ZA SOUKROMOU AKCI SENÁTORA ZA ČSSD.

 

( Redakce Národních listů dnes )

 

Otevřený dopis předsednictva NDS (ČSND)

 

ČÍSLO II.

 

Po Otevřeném dopise předsedy NDS , který byl již v únoru zveřejněn.

Dne 1. března 2015 Praha .

Bezprostředně po konání Československého Národního sněmu se sešlo úzké předsednictvo NDS , aby přispělo k závěrům sněmu a pokračování přípravy nových Stanov NDS ( ČSND) . Předsednictvo NDS pověřilo I. Místopředsedu NDS Zdenka Čerešňu, aby ve spolupráci se slovenskými kolegy doplnil na ministerstvu vnitra údaje NDS ( registrace 4.3.1991) od r. 2006 kdy zemřel velký syn československého lidu Ing. Emil Šlosiarik (SVK) .

Text :

Naší prioritou je a bude v Československých Národních listech informovat bez postranních úmyslů Českou a Slovenskou veřejnost , aby ta si podle svého vlastního názoru , aby si občané dokázali vytvořit principiální základ z logiky myšlení a individuálně myšlenkového mozkového potenciálu .

Tím nebudou konzumně a bez srovnání faktů, názorů, stanovisek a dokumentů doby přebírat zcela zcestné a neobjektivní zpravodajství veřejnoprávních medií .

Není na místě, aby vláda ČR a SR , včetně všech Poslaneckých sněmoven obou států, různých politických stran a hnutí nebrali ohledy na své voliče, na názory vlastních občanů , kteří je volili . Toto již nadále nelze tolerovat a s demokracií to nemá co společného ! Je podivné, že Ústavní soudy ČR a SR ( nejsou právoplatné) neberou na vědomí tuto skutečnost a porušování základních principů demokratického řádu a Ústav ČR a SR , včetně Listiny práv a svobod .

 

Podepsáni : Předseda NDS (ČSND) Jan Valenta v.r a 1.podpredseda NDS (ČSND )

Zdenek Čerešňa v.r 1.března 2015 Praha

 

 

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky předseda ČMND-NDS Jan Valenta

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář