Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČLÁNEK V NÁRODNÍCH LISTECH ZE DNE 28.12.2014

19. 1. 2015

dr.-karel-kramar---hrob.jpg OLŠANSKÉ HŘBITOVY, PRAVOSLAVNÁ KRYPTA MOTLITEBNY

NÁRODNÍ LISTY- NÁRODNÍ DEMOKRACIE, ORGÁNY ČS ND-NDS .

 

PŘEDSEDA ČESKOSLOVENSKÉ NÁRODNÍ DEMOKRACIE-NDS

JAN VALENTA, šéfredaktor Klubů Národních listů

 

Vážení členové strany, předsednictva a občané naší vlasti .

Mnohokrát jsem psal o osobnosti velkého vůdce našeho národa JUDr. Karla Kramáře ( 1960 až 1937) . Jeho životopis by měli občané znát. Víme, že byl rodák z Vysokého nad Jizerou, kde má památník občanů, kteří 28. října 2014 nezapomněli .

Uchovejme si naši hřivnu lásky k vlasti , jako jsme měli my, kteří naši republiku zakládali a obnovili samostatnost národů, úpějících pod Habsburskou vládou . Vy mladí noste prapor svobody , abychom si tuto hřivnu uchovali pro další generace a ubránili náš národ před jinou formou poroby a měli lásku k vlasti tak jako má generace.“

 

Tato nadčasová slova pronesl dr. Kramář ve své vile Na Baště k studentům a mládeži ČSR 28.října 1936 . Dokonce na jeho pohřbu zazněla slova budoucího „Mnichovana „ Rudolfa Berana: „Kramář toť program“ . Často, když čteme jeho citáty zjišťujeme jejich nadčasovost : „ Nesvazujme bratry SLOVÁKY do centralistického chomoutu, republiku tím neposílíme“. ( otevření parlamentu roku 1920)!

Kritika Benešovy vize československého národa byla oprávněná zejména v době Mnichova a rozpadu státu let1992-3 ! Ukázalo se, že zrádci společného státu si našli vady státoprávního uspořádání ve prospěch svých kariér za cenu vlastizrady ( dr. Jozef Tiso 1939, Václav Klaus a Vladimír Mečiar roku 1992/3) !

Vznik ČSR nebyl lehký a i dr. Kramář hledal ve své slovanské duši místo , které ctil jako pravý vlastenec a velký státník. Nikdy nezapomeneme ! Váš Jan Valenta

 

Náhledy fotografií ze složky předseda ČMND-NDS Jan Valenta

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář