Jdi na obsah Jdi na menu
 


OTEVŘENÝ DOPIS-MEMORANDUM PŘEDSEDY ČMND JANA VALENTY

26. 6. 2013

ČESKOMORAVSKÝ SNĚM BUDE SVOLÁN PČR JEJÍMŽ JE PO DOHODĚ S MORAVOU A ALIANCÍ PRO TRANSFORMACI JÍŽ JE NÁRODNÍ DEMOKRACIE ČLENKOU.

---------------------

ČESKOMORAVSKÁ NÁRODNÍ DEMOKRACIE-NDS

 

 

Vážení přátelé, předsedové stran a hnutí mimo Parlament ČR ( Senát a PS), milí čtenáři NL I, občané individuálně píšící, aktivisté .

Povodně, ničivě zasahující naši vlast opět narušily přípravu konání MIMOPARLAMENTNÍHO ČESKOMORAVSKÉHO SNĚMU .

A to nejen tato událost. Dlouhodobě společně se scházíme a usilujeme aby se překlenuly hluboké rozpory polarizované české společnosti. Situace je velmi vážná a i z hlediska fungování rozbíječských „Trojských koňů „ zejména mimo parlament tak u určité skupiny občanských aktivit. Kapitál z 15.března 2012 byl tak jako iniciativy „Děkujeme odejděte „ 1999 tak boj za obrodu ČT r.2000 byl zcela promarněn. Až na faktor, který mne osobně posílil v naději, že nejsme národem zcela hašteřivým, závistivým a prodejným.  Oproti NIO 2 nebo SKDE ,přivlastňující si výlučně jakési zásluhy o „obrodu národa“, jsem se setkal se zakladateli Občanské sounáležitosti a zcela v duchu samém z let kdy jsme se často i méně scházeli proti úřednímu rozehnání Shromáždění politických stran a hnutí a i v době „sebezničení“ Mimoparlamentního sněmu . Proto Národní demokracie zcela ve shodě s cíli OS přistoupila k Alianci pro transformaci ČR .

         Ukázalo se, že mechanismy demokratického státu jsou narušeny od převratu ( nebyla to revoluce) 1989 . Otevřené kulaté stoly, konzultace politických stran a hnutí byly narušovány nejen sládkovci, ale i samou OF-VPN. S mnohými z vás jsem se na půdě současného Senátu (SPSH) setkával a i  v MS. Přitom myšlenka společných postupů v zájmu demokratického vývoje, ale i polemiky a dobrá vůle většiny subjektů ( o Trojských koních víme) jsem cítil a s řadou z vás mne pojí osobní sympatie a přátelské vztahy.

        Již roku 2009 jsem předložil návrh, vyplývající z tradic pádu autoritativních režimů. V roce 1861 po odstoupení A.Bacha vzniká r.1863 společný ČESKÝ A MORAVSKÝ klub nejprve poslanců Říšského sněmu, posléze reprezentativní části obrozeného národa. Byli to podnikatelé, vědci, umělci, dělnické a živnostenské cechy, živnostníky. Nad studiem prvků přímé demokracie v době Národního obrození v nejrozvinutější zemi (82%ˇHDP)  v Národním archivu ČR tu máme příklad, který vedl k roku 1918 .

        Jak nyní? Pád Nečasovy vlády je důkazem, že současné parlamentní strany jako celek se střídaly u vlád a zavedly zemi nad propast : KSČ 1945-1989, Koalice 1989-2013 ukázaly, že zejména alternativa řešení problémů fungování demokratického státu narážela na informační bariéry. Ve volbách roku 2002 jsme se zúčastnili akcí organizovaných Pravým blokem, účastí ve stínové vládě a já po r.1999 opět vyzýval, aby porozumění mimoparlamentních stran zůstalo s ohledem že v součtu hlasů bychom byli v zastupitelských orgánech a mohli zabránit ČSSD a dále ODS s dalšími „Trojskými koni“ v devastaci politické kultury, organizovanému zločinu . V politické práci však neexistuje „kdyby“….

       Proto navrhuji abychom svolali společně a to je i tradice OLOMOUCKÝ SNĚM, aby místa alternativního a reprezentativního orgánu občanů naší vlasti se střídala ve všech krajských městech a v Praze, která je ohrožena  TOP 09.

      Navrhuji, aby každý subjekt vyslal 3 až 5 zástupců, občané a i čtenáři nominovali zástupce z národa až do výše 150 zástupců, což by postačovalo při obnově tradice Národního jednokomorového shromáždění voleného zcela demokratickým volebním řádem. Vyvážené zastoupení občanů ( ve stranách jsou též) přispěje k prosazení Přímé demokracie a systémovým změnám v naší zemi a nahrazení současné reprezentace .Váš Jan Valenta

------------------------------------------------

 

 

Náhledy fotografií ze složky foto NÁRODNÍ DEMOKRACIE

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář