Jdi na obsah Jdi na menu
 


OSVOBOZENÍ A OKUPACE. FEJETON PŘEDSEDY NDS JANA VALENTY V NÁRODNÍCH LISTECH

23. 3. 2015

NÁRODNÍ LISTY

OS Český klub -Kluby Národních listů ročník 154

WWW.narodnilisty.estranky.cz,

narodnimyslenka.estranky.cz , nds.estranky.cz, narodnilistydnes.blog.cz, ceskoslovensky-zemsky-snem.estranky.cz, almanach-lumir.estranky.cz


 


 


 

DENNÍ ZPRÁVY V ČÍSLE 15 SOBOTNÍ VYDÁNÍ KLUBŮ NÁRODNÍCH LISTŮ

ročník 154

ZPRAVODAJSTVÍ NA TÉMA : VSTUP VOJSK USA NA ÚZEMÍ ČESKÉ REP.

Podle zpráv prodejných medií, Ministr obrany Martin Stropnický a prý mluvčí AČR oznámili, že pokud budou kolony armády USA blokovány protestujícími demonstranty, odkloní kolony za asistence české armády na jinou trasu. Pan ministr tím potvrdil skutkovou podstatu Trestného činu, zneužití funkce veřejného činitele ! Otisk předlohy Trestního oznámení na osoby zodpovědné za vstup cizích vojsk bude zveřejněn v Národních listech a nezávislých mediích tak, aby každný občan mohl podat individuálně toto oznámení Nejvyššímu státnímu zastupitelství poštou, nebo elektronicky . ( Redakce Národních listů )

FEJETON ŠÉFREDAKTORA NÁRODNÍCH LISTŮ

JANA VALENTY, PŘEDSEDY NDS ZA POMOCI DOPISOVATELŮ A REDAKCE


 

OSVOBOZENÍ A OKUPACE .

Zprávy našich dopisovatelů a redaktorů z různých koutů naší vlasti mne dnes přiměly, abych změnil původní téma na téma Ukrajina a bývalá Jugoslávie na horkou situaci, která nastala těsně po výročí okupace zbytku ČSR 15.března 1939.

To, co si dovolila naše vláda zašlo dál než si asi původci jednak „zvacího dopisu“ aby přišly nás opět okupovat cizí vojska a to po odsunu sovětských okupačních sil ( 72000) v roce 1990. Schválila totiž transit vojska USA přes naše území v době, kdy naše země žije mírovým životem, není nikým ohrožena, pokud tomu tak není v případě vlastizrádců typu Kalouska nebo Schwarzenberga .

Jde mi o hlubší poznání. Mí předkové zažili anšlus v Rakousku a následně okupaci ČSR , přičemž Němci nikdy v historii nebyli naši osvoboditelé, nehledě to že kníže Soběslav II r. 1128 dal císaři Otovi notně „ na panděro“ v únorové zimní bitvě a o krachu křížových výprav za husitů ani nemluvě . Nemohu si odpustit narážku na první porážku v bitvě u Vogadisburku, kterou jim uštědřil Král Slavjanů Samoslav Veliký roku 631 ! Připomínám to proto že i v kulturních stránkách vychází na toto téma moje hra, kterou přepisuji .

Obraťme pozornost k obavám pamětníků, kteří ještě žijí. Zaujala mne výpověď z diskuse v Náchodě před dvěma dny a to tehdy byli mladí lidé jako já a nakonec první dny okupace vojsky Varšavské smlouvy roku 1968 jsem byl na Náchodsku na dovolené . Pamětník se našemu reportérovi svěřil s faktorem jak lidé se bránili okupaci svérázem, který je pro duši našeho tolikrát porobeného národa charakteristický ,to je pasívní odpor. Nedaleko Náchoda se do 0.7l skleněných lahví vyráběla IDA a také do cisteren pro lázeňskou službu Běloves. Krom chorob koronálních léčila z jednoho pramene tekla léčivá voda na zácpu . Tehdy šikovní zaměstnanci pustili po železniční vlečce celou cisternu nak koleje nádraží Náchod a sovětská okupační vojska, která tu byla vedle Polských pasívních členů Varšavské smlouvy, neměla vodu. Nikdo nedal okupantům jídlo ani vodu a tak „ukořistili „ onu vodu, která měla název :“Šaratice „. , aby celá divize byla zasažena akutním průjmem. O speciálních prášcích do cisterny se nemluvilo. Vzpomínám si, jak jsme byli solidární a obraceli v Náchodě a Novém Městě nad Metují .

Jenže je tu oproti Němcům rozdíl , spočívající v tom, že jak sovětská tak americká vojska nás osvobozovala v roce 1945 . V roce 1968 jsme byli členy Varšavské smlouvy a zradili nás spojenci ,né jinak tomu bylo se spojenci roku 1938 v Mnichově kdy nás měly chránit spojenecké závazky Francie , SSSR a Velké Britannie. A tak po dvaadvaceti létech normalizace a okupace po roce 1968 tu vyvstal syndrom odporu vůči cizím vojskům bez ohledu na původ. A množí se naší redakci ohlasy, které jsou diametrálně odlišné od provládních medií. Jsme tentokrát v NATO, ačkoliv nám bylo pravdoláskařem prezidentem Havlem v projevu po Kocábovině slibováno, že cizí vojska již nikdy nepřekročí naše hranice . A lidé si to pamatují a jen kroutí hlavami nad prolhanosti našich tzv „svobodných medií „ a glosátorů“humanitárního bombardování Bělehradu“, kdy bezohledně americké letectvo zmasakrovalo ženy, děti ve školách a nemocné v nemocnicích. Na krutém osudu občanů bývalé Jugoslávie již jsme psali a pohled na americkou přítomnost v zemích po II.světové válce můžem popsat slovy : „ tráva v těch zemích neroste „. Naši lidé nejsou hloupí a i když ví, jak bez referenda byl rozdělen stát a vstup do NATO. A pojednou tu máme obavy z Ostravy a Havířova, odtud zas lidé mají obavy z konvoje z Polska a stejně tak i na hraničním přechodě v Náchodě. Nechtějí tu botu amerického vojáka, chránícího zájmy těch, kteří mají hlavní podíl na zbídačení naší vlasti a pojednou režim, který se opírá o pofiderní „pomoc“ NATO hrozí, že organizátoři protestů budou stíhání pro domělou „sabotáž“. A naše media jim v tom běsnění moci, která by jinak nevydržela ani den vydatně pomahají. Snaží se jednou omlouvat přesun z manévrů v Pobaltí, kde podle ujištění Rusku nemají co dělat, zastřít skutečnost, že tak jako v březnu roku 1968 nás zastrašoval Brežněv manévry Štít a část jednotek jak víme tu zůstala, tak nyní jde o podobný princip. Je vinou pohodlných voličů, kteří slepě dali hlasy zrádcům našeho národa. Vinu proto nesou i ti, kteří takto volili ale i ti, kteří nevolili opak .

Zdaleka nekončí zprávy z různých krajů naší země, Brněnska, ale i okolí Prahy. Na Děčínsku, kde jsem se narodil, byly v jednotkách VS vojska tehdejší NDR a vyvolalo to všeobecný odpor . I dnes jsem dostal zprávu odtud :“Nechceme tu cizí vojska „ ani NATO . Lidé nejsou hloupí a tak nervozně reagoval pan Stropnický a naše povedená a servilní media . Situace oproti roku 1945 je rovněž jiná, americká armáda v duchu slov prezidenta Barracka Obamy o preventivním zastrašování nepohodlných národů, tu není jako osvoboditel ale možný agresor, což projevili vojska USA v Iráku, Afghánistánu, Libyii, Somálsku, dříve v Latinské Americe .

A TAK MNE NAPADLA NA ZÁVĚR PARAFRÁZE NA TEXT PÍSNĚ BRATŘÍČKU ZAVŘI VRÁTKA Z ROKU 1968 SLOŽENOU NAŠÍM BARDEM KARLEM KRYLEM :

Bratříčku , nevzlykej to jsou jen bubáci , přijeli v zelených maringotkách“(1968)

A kdyby se dožil letos 70 let tak : „ Vnoučku můj nevzlykej, to jsou jen bubáci , přijeli v jeepech a maringotkách....“ AMEN Váš šéfredaktor

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář