Jdi na obsah Jdi na menu
 


KOMPLETNÍ ČÁST ÚVODNÍKU-FEJETONU JANA VALENTY

11. 12. 2014

NÁRODNÍ LISTY- FEJETONY A KOMENTÁŘE – ÚVODNÍKY.

Jan Valenta, šéfredaktor KNL .

foto-jan-valenta-na-zemsky-snem.jpg

 

DOSTANEME SE Z NAŠEHO MARASMU ?

 

Protože jsme často osočováni , napadáni za údajný „populismus“ ( výraz provládních medií) , lze tedy si připomenout kroky, které by mohly znamenat obrat k lepšímu :

To co znamenalo náš pád mne donutilo k státoprávnímu výzkumu a oprávněnosti sjednocení kroků, směřujících : „ K návratu vlády věcí tvých ó lide český“, jak pravil i v písni Marty Kubišové z roku 1969 . Její singl jsme si často přehrávali v době normalizace !

I ona věřila Václavu Havlovi, přišla brzy deziluze a 25 výročí Velkého sameťáckého podvodu se ani veřejně příliš nezúčastnila. Krok za krokem se dobíráme pravdy, často hovořím s lidmi, kteří ví, co za sebranku jsme si zvolili . Dokonce někteří byli stíháni za krádeže a drogy ( Michal Kocáb, Milan Fendrych ap), jiní předběhli v honbě za mocí VUML a díky „Plzeňské Sorbonně „ si za pět minut zařídili tituly ( Standa Gross a Jan Ruml, mašinka a pasáček ovcí) . Václav Klaus mezi touto „smetánkou „ vyčníval a tak prosadil transformaci na zlodějský kapitalismus ….

Již v roce 1990 jsem inicioval v hotelu Belvedere v Praze setkání alternativních ekonomu profesora dr. Ing. Milana Zeleného a jeho spolupracovníky Alexandra Simona a Milana Matějku . O rok později se dokonce zúčastnili obnovující konference NDS, strany která pod mým vedením chtěla a usiluje o návrat hodnot na kterých byl založen ČESKOSLOVENSKÝ STÁT ! „ Ještě je čas, „ Vize 90 , Privatizace není dogma aj. Práce jsem obdivoval..

Základem reformy mohla být spolupráce zaměstnanců a zaměstnavatelů na projektu ESOP 1,2 či později REINGENEERING, který úspěšně rozvíjejí některé latinskoamerické země a též „asijští draci“....Odbyrokratizování státní a ekonomické sféry jsem naznačil již při velkém shromáždění na Staroměstském náměstí 25. února 1991 . Krátce poté NDS byla registrována v ČSFR ! Pak nastalo peklo infiltrací a podvodů , zejména volby roku 1990 a 1992 ! Pokud bychom chtěli dnes vrátit startovní kolíky, tak ne tak zcela, některé majetky jsou v rukou našich zahraničních konkurentů. Příklad : když Chile, Venezuela, Brazílie a Bolívie nastoupily cestu omezení vlivu MMF a Světové banky v zadlužení a obnovili kontrolu nad nerostným a průmyslovým vlastnictvím, byl to profesor českého původu Milan Zelený kdo v tom pomohl a v USA kde přednáší zachránil General Motors a stal se poradcem i Fordových závodů. KLAUS TEHDY PROHLÁSIL, ŽE „nebudu jednat s nýmandem“....Kdo je a kdo není si občané proberte sami .

Pokud bychom chtěli obnovit tradiční komodity, tak reprivatizací , tzn. Dočasným vrácením do státních rukou, zavést smíšené podniky a razantně omezit byrokracii a mezičlánky výroby , spotřeby a výstavby našeho průmyslu a zemědělství . Samotné družstevnictví jsme zavedli již ve dvacátých létech minulého století pozemkovou reformou, Pokud se dnes zuby nehty udržel ČESKOBUDĚJOVICKÝ BUDVAR, byly založeny či obnoveny pivovary v českých rukou, ukazuje se že je to jedna z cest návratu našeho národního kapitálu a jmění. Budeme muset vystavět nové závody, ukázat že umíme ve sklářství, porcelánu a keramice vyvážet ( signály tu jsou), tak v různých komoditách, vývoje nano vláken ( Liberecký vynález) bez diktátu EU a konkurentů můžeme prorazit velmi brzy. Velmi by nám pomohlo to co navrhuje nyní prezident Zeman : NEUTRÁLNÍ STATUT ČESKÉ A SLOVENSKÉ REPUBLIKY, omezení nebo vystoupení z EU a NATO! Tuto neutralitu přivítá i imperiální Rusko a i BRIKS , NOVÝ EUROASIJSKÝ EKONOMICKÝ PROSTOR ! Na počátku 90 let tu byly české vynálezy neotextilií a šokem byla likvidace našeho textilního průmyslu místo jeho rekonstrukce! V automobilovém průmyslu Vladimír Dlouhý ( kmenový komunista) nás zaprodal Wolksvagenu , který tehdy krachoval. Čeští návrháři tudíž pracují pro konkurenci ! Obnova Poldi-Kladno je možná a i víme kteří lidé by pozdvihli konkurenceschopnost české ušlechtilé oceli... A tak můžeme pokračovat v potravinovém průmyslu, spotřebním průmyslu ( Tesla – Orava apod.) ….

Máme dostatek chytrých hlav, ale ty nesmí sloužit našim zotročovatelům, ale opět pouze a jedině svému národu! Ukazuje se, že na hlavu máme škůdců víc než dost ! Vedle zoufalého stavu naší ekonomiky , armády ( Vlahovické sklady) , dopravy či zdravotnictví , je tu totální devastace zodpovědnosti a rozdělená společnost !

 

-JESTLIŽE BUDEME CHTÍT PŘEKONAT NEJVĚTŠÍ ZLODĚJNU STOLETÍ V NAŠÍ EKONOMICE, MUSÍME PŘEDEVŠÍM NAPRAVIT NAŠI MORÁLKU !

- CELÝ NÁROD MUSÍ NAJÍT ODVAHU PODÍVAT SE SÁM SOBĚ DO SVĚDOMÍ A VYŘADIT DŮSLEDNĚ A NÉ LEDABYLE SVÉ ŠKŮDCE A ZDRÁDCE. VÍME PŘECI O NICH A ONI JAKO KALOUSEK JSOU TAK DRZÍ, ŽE VYŘVÁVAJÍ SVÉ ZLOVOLNÉ SLINY V PARLAMENTU ( OBOU KOMORÁCH) .

- BUDE NUTNÉ PROVÉST DŮKLADNOU INVENTURU TOHO CO ZBYLO A NESTAČILO SE ROZKRÁST . TO CO BYLO ROZKRADENO, ZAŠANTROČENO A PRODÁNO VRÁTIT NAŠEMU NÁRODU K UŽÍVÁNÍ A PROVÉST NOVOU PRIVATIZACI TAK JAK TO NAVRHOVALI NAŠI ALTERNATIVNÍ EKONOMOVÉ .

- NECHTÍT ZÁZRAKY I KDYŽ ČEŠI A SLOVÁCI BY TO MOŽNÁ DOKÁZALI. NAPRAVIT SOCIÁLNÍ OBLAST, OMEZIT CHUDOBU …

 

O tom dalším až v dalších příspěvcích …..

 

 

 

 

,

 

 

Náhledy fotografií ze složky předseda ČMND-NDS Jan Valenta

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář