Jdi na obsah Jdi na menu
 


VYHLÁŠENÍ REFERENDA ON-LINE BUDE K 28. ŘÍJNU 2015

16. 10. 2015

NÁRODNÍ LISTY

DENNÍ PŘEHLED

 

 

PRAVIDELNÉ TÝDENNÍ VYDÁNÍ KLŮUBŮ NÁRODNÍCH LISTŮ Č. 53 ROČNÍK SPRÁVNĚ JE 154 ( 1861 PRVÉ ČÍSLO)

 

 

AKTUÁLNĚ :

 

Zprávy z Turecka, Ankary : Sebevražedný atentátní( ci) pozabíjeli demonstranty, kteří protestovali proti prezidentu Erdoyanovi a vládě umírněných islamistů. Útok se opdehrál v režii ISIL a je týden před parlamentními volbami . Útok poškodil i stranu HDP, která sleduje cestu míru a podpory Kurdům statečně bojujícím s ISIL .

V Syrii mezitím ruské letouny dostihly hlavní velitele v koloně ISIL. Smrt Baghdádího, které před půl rokem měli vyřídit USA se nepotvrdila a budeme sledovat další vývoj !

 

 

Blokace projednání loterijního zákona ze strany Kalouskovy TOP 09 má zastřít podíl tohoto zombie české politiky na čachrech loterií v minulosti, kdy byl ministrem financí a chtěl svým pseudozákonem ochránit své lidi v hazardu..( red)

 

Zda Andrej Babiš odstoupí, pokud neprojde zákon o registrovaných tržbách a pokladnách je naprosto iluzorní, prohlášení Jiřího Bělobrádka ( KDU-ČSL) je popřeno dnešním popřením že by něco Babiš takového prohlásil, zcela iluzorní podle místopředsedy ANO Jaroslava Faltýnka . Pozn. Proč by to děla? Má víc moci než Sobotka ( red)...

 

STÁTOPRÁVNÍ OHRAZENÍ IV. MÁ DESET BODŮ, NA KTERÝCH BY SE CELÁ OPOZICE V ČR A SR MOHLA SHODNOUT . ( red)

 

 

ÚTERNÍ ÚVODNÍK ŠÉFREDAKTORA

Jan Valenta 13.10.2015

 

Podzimní nálada je patrná i v naší politice a mezinárodních vztazích. Doplňuji přehled z momentálně situace na Ukrajině, kde se Gasprom ( Rusko) a Ukrajina dohodly na obnově dodávek topného a spotřebního plynu do této země, poté co MMF se zaručily za dluhy Ukrajiny vůči Gaspromu. Co tato „oprátka“ na krku ekonomiky Ukrajiny znamená je evidentní další zadlužení země. Ukrajinská vláda zaslala asi 5750000 UsD věřiteli zálohy za dřívější dluhy a s ohledem na odklon Kijevské vlády od reality, zejména trpkého údělu Řecka a jeho zadlužení v rámci EU , které je již enormní. Světová Banka a MMF , zde sledujme vyhlášení zkorumpované a vyšetřované generální ředitelky MMF Michelle Lagarderové o dalších půjčkách v zemích EU a zejména rovněž zkorumpovanému režimu v Kijevě, tak je nám jasné, že dále půjde o Pobaltské republiky a Bulharsko aj.

Naše zkušenost , myslím tím po nezákonném rozdělení Československé federace je negativní i když ekonomicky na tom ještě nejsme tak zle jako vyjmenované regiony . Každý občan i dítě u nás za 25 let dluží mezi 250 až 300 000 Kč a ročně dluhy přibývají v minusovém státním rozpočtu, který se v průběhu 25 let pohyboval mezi 170,150,140,120 mld Kč ! Přičemž na konci roku 1992 byl náš federální rozpočet plus 60 mld Kč. Kdokoliv se dostal do osidel MMF a to uvádíme bankrot Argentiny, ekonomické potíže Brazílie( dnes je v BRIKS ), Chile ( vystoupila ze sevření) aj, vidíme lichvářskou podstatu půjček zemím, které prožívají hospodářskou recesi. Obvykle to znamená ztrátu samostatnosti národů, vstup do EU nebo k Světové bance, což je totéž !

 

TAKŽE? KDE TO JSME ? PRO SLOVANSKÉ NÁRODY TO NENÍ PERSPEKTIVA , ALE MOŽNOST SLOVANSKÉ UNIE A ČLENSTVÍ V BRIKS , KDE JSOU JIŽ VELKÉ NÁRODY S NEJVĚTŠÍM POČTEM OBYVATEL A TO DOBROVOLNĚ BEZ OHLEDU NA POLITICKÉ USPOŘÁDÁNÍ NÁRODŮ...

 

 

Náhledy fotografií ze složky NÁRODNÍ LISTY A NÁRODNÍ MYŠLENKA

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář