Jdi na obsah Jdi na menu
 


PŘEDSEDA NÁRODNĚ DEMOKRATICKÉ STRANY - ČSND PŘEDSEDÁ PŘÍPRAVNÉMU VÝBORU ZEMSKÉHO SNĚMU .

23. 6. 2014

VÁŽENÍ ČLENOVÉ NDS-ČSND ,příznivci .

Právě připravujeme jednání Přípravného výboru ZS ČMS, ČNV(S) . Pevně věřím, že navážeme na slavnou minulost NDS s tím, že naši předchůdci byli " u toho". Věřte, času málo a úkolů jak napravit škody napáchané komunisty a polistopadovými vládci je mnoho. Věřím, že opět budeme vlajkovou lodí lepší a účinnější Přímé demokracie . Váš Jan Valenta v.r

 

znak-ceskoslovenska.jpgstatni-znaky.gif


 

ZEMSKÝ SNĚM

ČECH ,MORAVY, SLEZSKA SLOVENSKA A PODKARPATSKÉ RUSI ( ČMS-ČNV (S) 1864-2014

----------------RUBRIKA NÁRODNÍ LISTY ČESKOSLOVENSKÉ --------


 

ÚVODNÍ VYDÁNÍ . ŠÍÉFREDAKTOR, PŘEDSEDA ZS ČMS/ČNV(S)/NDS-ČND

JAN VALENTA DNE 21.6.2014

VZHLEDEM K TOMU, ŽE ÚPO PÁDU ABSOLUTISMU ROKU 1861-63 DOŠLO K DOHODĚ O VZNIKU NÁRODNÍCH LISTŮ MEZI FRANTIŠKEM PALACKÝM ,DR. FRANTIŠKEM LADISLAVEM RIEGEREM A DR. JULIEM A ING.EDUARDEM GRÉGROVÝMI TRVAL PŘECHOD OD STAVOVSKÉHO SNĚMU K OBČANSKÉMU ZHRUBA 4 ROKY PODPISEM S PŘEDSEDOU ZS HRABĚTEM THUN -TAXIESEM R. 1864 ( VIZ HISTORICKÉ NÁRODNÍ LISTY ) . ZAKLADATELI SNĚMU BYLI : bratři Leopold Thun Taxis a Josef František Thun Taxis , profesor František Palacký, JUDr. František Ladislav Rieger , bratři Julius a Eduard Grégrovi, hrabě Kolowrat , Karel Sladkovský, Stanislav Sokol a za Slováky JUDr. Jozef Mattúš ( po Riegerovi byl předsedou staročechů až do sloučení v l. 1912 až 1918 . Předsedou Občanského nikoliv „stavovského „ se stal roku 1864 až 1896 dr. František Ladislav Rieger, po smrti dr. Kaizla ( jen krátce) JUDr. Karel Kramář a i předsedou ČNV(S) do vzniku Revolučního Národního shromáždění 28.října 1918. Zemské sněmy byly orgány Zemí a kraje jim byly podřízeny do r. 1949 jako „soudní a policejní okresy“. ZS „pohřbila „ nacistická a komunistická diktatura , co horší i Havlo bolševická pseudo demokracie let 1989-2014 ! Součástí Zemského systému I.republiky 1919-1939 byla Podkarpatská Rus , se statutem Země ! Zemští prezidenti pocházeli vždy ze Země příkladem byli Břetislav Bečka ( primátor a zemský prezident za NDS ČECHY) na Moravě JUDr. Jan Černý , Slovensku Mattúš Ďula a dále dr. Vavro Šrobár ( ministr později Zemský prezident) , Podkarpatské Rusi dr. Ilarion Curkanovič a nejznámější JUDr. Pjotr Vološin . Měli být poradním sborem prezidentu dr. Edvardovi Benešovi a i když 1.prezident Tomáš Garrigue Masaryk toto respektoval, dr. Beneš méně za což sklidil kritiku dr. Karla Kramáře. Hlavními městy Zemí byly : Praha hl.m ČSR A ČECH, BRNO MORAVY, OLOMOUC SLEZSKA , SLOVENSKA BRATISLAVA A UŽHOROD PODKARPATSKÉ RUSI .

Primátor Hl. Města Prahy byl i Zemským prezidentem páté země , což současní vládci zcela ignorují a zároveň ZEMĚ ČECHY . Hlavní vadou krajského zřízení byli zákonodárci , kteří se podíleli na všech deformacích Státoprávního systému ČESKÉ A SLOVENSKÉ REPUBLIKY ( viz Národní archiv ČR A SR ) :

Na ÚSTAVĚ ČSSR profesor Zdeněk Jičínský, JUDr. Vojtěch Capl st a JUDr. Pavel Rychetský, tíž deformovali Federální Ústavní zákon 1968 a ti samí ve věku kmetů ÚSTAVU ČR. ÚSTAVU ČR deformovali zejména František Mikloško, Ivan Gašparovič, Roman Kováč, Milan Kňažko a dokonce i Ján Čarnogurský aj.

Nebyl dán prostor dvěma vynikajícím legislativcům prof. dr. Michalu Lakatošovi ( Univ. J.A.Komenského Bratislava ) a docentu nyní profesoru Janu Pincovi, kteří v roce 1991 vypracovali návrh ÚSTAVY ČESKOSLOVENSKÉ SPOLKOVÉ REPUBLIKY .

Proto lze doporučit, abychom při obnově Zemského sněmu pozvali tyto legislativce ( pokud žije prof. Lakatoš) ke spolupráci ! Profesor Pinc se aktivně zúčastnil i Všeslovanského sjezdu roku 1998 ….

Katastrofou , kterou se vládnoucí garnitury ČR A SVK snažili „zavděčit“ Evropské unii bylo přijetí současného Krajského zřízení v l. 1994 až 1996 ! Naprosto nerespektující územně správní zvyklosti a návaznost Zemí , umělost krajů ( příklad Vysočina, Moravskoslezský kraj). O pochybenosti toho co prosadily vlády Slovenska ví své občané od Košic po Bratislavu .

Hlavním úkolem Státoprávní komise či sekce ČNV(S) bude napravit správní křivdy a navrhnout občanům REFERENDEM obnovu ZEMSKÉHO ZŘÍZENÍ A ZEMSKÝCH DESEK ! Zemské sněmy nahradí pochybený SENÁT ČR ( příklad Spolková rada SRN A SENÁT POLSKA Z WOJWODSKÉHO PRINCIPU) . Vlastní tradici přejali okolní státy Evropy, zatímco Zemský sněm Království českého byl na svou dobu demokratickou institucí . Když František Palacký otevíral v Kroměříži roku 1848 Zemský sněm, tak jeho Konstituci podepsal císař a král český Ferdinand V. Jeho otec František musel respektovat edikt císaře a českého krále Leopolda II. Tak jako z Evropské unie se vytratili rozumní politici jako byl generál Charles de Gaulle, Konrád Adenauer či Winston Churchill , nastává pro oba bratrské národy jasný signál pro oprávněnost Zemských sněmů. Logicky z toho může vzejít i federativní Národní shromáždění zdola s dvěma sněmovnami : Sněmovna Zemí ( ZS) a Poslanecká sněmovna !

To vše i tento podnět berme jako základ diskuse o státoprávním uspořádání ČESKOSLOVENSKA BUĎ JAKO UNIE NEBO SPOLKOVÉ FEDERACE . V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ EUROMĚNĚ TŘIKRÁT NE !!!!!!

Krize Evropské byrokratické moci vrcholí obdobně jako kdysi Habsburské monarchie, byť s jinými orgány, podstata zůstala : podivná demokratičnost pouze deklarativní, bez účasti občanů členských zemí. A tito občané to v letošních volbách do EP jednoznačně projevili. Proto se domnívám, že příklad národů ČESKOSLOVENSKA , náš specificky slovanský přístup dá podnět národům Belgie, Spojeného království GB ( aby se Skotové etablovali jinak), ale i postavení Slovanů v SRN a zejména Jížním Slovanům, kdy již dochází k rozhovorům slovanských zemí Srbska , Chorvatska a Slovinska o vytvoření celní unie ! Pokud Poláci uznají naš práva na úpravu hranic Slezska a Moravy , lze hovořit o vytvoření Slovanské unie .K tomu jsme oprávněni svolat III. Všeslovanský sjezd a to bez účasti komunistů jako tomu bylo v Praze a Minsku ( protoí jsem vypustil jejich pořadí ale byl I. 1848, 1894 II.) ČEŠI A SLOVÁCI JISTĚ BUDOU INICIÁTORY UNIE JAKO HRÁZE PROTI EU !

Přeji konání Zemského sněmu ČMS A ČNV(S) zdar ! Váš Jan Valenta v.r.


 


 

 

 

Náhledy fotografií ze složky předseda ČMND-NDS Jan Valenta

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář