Jdi na obsah Jdi na menu
 


FEJETON PŘED FEJETONEM JAN VALENTA

11. 7. 2014

 

NÁRODNÍ LISTY PRAHA ČESKOSLOVENSKO

pro všechny weby Klubu NL.


 


 

FEJETON PŘED FEJETONEM .

ZEMSKÝ SNĚM BUDE .

Šéfredaktor Jan Valenta dnes 11.7.2014


 

Necelý týden po Přípravném výboru Zemského sněmu ČESKOSLOVENSKÉHO lze hodnotit jeho přípravnou fázi vcelku kladně ve smyslu našeho státního práva obou národů. Skutečností je že na výzkumu jsem nechával i „duši“ a doufám že mi to bude přisouzeno jako klad !

Na Deklaraci jsem se i úvodu „podepsal „ a každý určitě pozná i můj „rukopis“ . Jsem rád že nakonec toto bylo kolektivní dílo příslušníků dvou národů žijících v jakési „ demokratuře“ důsledků více totalitních diktatur !

Mohlo nás být víc a tak bude nutné oslovit ty, kteří včas nedostali pozvánky nebo nemohli. Pokračování nastoupené cesty práva, spravedlnosti a nového státního uspořádání se děje evoluční cestou , která je vlastní oběma národům.

Velmi mne zaujala v slavnostní části byť i s trémou četba slavného FEJETONU VE FEJETONU našeho mladého redaktora Michala Ulvra od Jana Nerudy, nejslavnějšího fejetonisty všech dob a redaktora Národních listů let 1861 až 1891 ! Ano , 9. července uplynulo 180 let od jeho narození .

Jsem šťasten že v místě konání je výstavka o konání a ustavení Zemského sněmu . Podklady jsou i z Národního archivu , fotokopie jsem pořídil na vlastní skromné náklady . Vždyť je to i má povinnost informovat tak jak by si sto náš slavný básník přál, neboť mé „literární střevo“ mne k tomu předurčuje .

Co přát Zemskému sněmu od jeho novodobého „otce „??? Snad mi odpustíte tuto malou neskromnost. Jinak jsem pouhý služebník své Československé vlasti.

( pokračování vlastní fejeton asi v neděli )


 

Váš Jan Valenta

 

 

Náhledy fotografií ze složky předseda ČMND-NDS Jan Valenta

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář